Monday, August 31, 2015

Cykelvasan

Det har blivit lite av en tradition nu att åka till fina Dalarna i augusti. Det är 4e gången jag kör Cykelvasan 90 km. Det blev först ett stopp i Tällberg med lite uppladdning med god mat och relax i vacker miljö.

 

 
Väl i Sälen och Lindvallen blev det fix med cyklar och nummerlappar och packa inför fredagens tävlande. Ellinor, Linnea och jag körde 30 km och Caroline körde 45 km med Alexander. Det fantastiska vädret höll i sig så det blev en fin dag med grymma insatser. Ellinor hade det lite tufft i backarna in till Hökberg men med lite extra energi och stretching av rumpan så gick det riktigt bra sista biten, en grym insats och kom in under målet i Mora på 2.20. Ellinors kommentar när hon körde på upploppet med alla hejande människor var: "Kände mig som en världsmästare" :-) Linnea kom in under 2 timmar och Carro på 2.30 på 45 km. Carro och Alexander hade kört riktigt fort sista biten.
 
 
Hur var då min resa? Att rulla ner från Lindvallen ner till Berga by är alltid lite ångestladdat och kylslaget vid halv åtta tiden. Men det är en vacker vy som möter en med sol, morgon dimma över Dalälven in till startplatsen i Berga by. Ganska snart värmde även solen skönt.
Jag tog det rätt lugnt uppför till en början kom sedan med i en bra klunga men på grusvägarna efter Risberg fick jag punktering. Har ju slanglösa däck så efter några minuter så var däcket tätt igen men jag tappade fart och framförallt min klunga. Hamnade "i ingenmansland" och cyklade själv i stort sett in till Mångsbodarna. Efter det tappade jag lite gnista och hade svårt att hitta bra klungor för att få draghjälp. Vädret var ju underbart, det enda jag kan klaga på är att det var väldigt torrt på vägarna så dammet yrde in i både näsa och lungor...
I mål slutade jag på tiden 3.45, nästan 15 min sämre än i fjol, men är nöjd ändå framförallt med upplevelsen och de fina omgivningarna i det soliga vädret.

 

No comments:

Post a Comment