Saturday, August 30, 2014

Från Cykelvasan till Stockholm Triathlon

Har knappt hunnit smälta dessa fina lopp. Det första med familjen i Sälen och det andra med jobbar kompisar i Stockholm. Här kommer i alla fall en liten resumé:

Cykelvasan

Cykelvasan gick över förväntan i år igen, vart ska detta sluta :-). Var inte särskilt taggad när jag cyklade ner från Lindvallen i lätt regn och bara ca 8 grader. Men när kroppen svarade direkt i backen upp mot Smågan var det bara att ösa på. Såg på tiden att jag låg bra till och det taggade mig ju bara mer. Kroppen var också med mig hela tiden och jag återhämtade mig snabbt efter backarna. Rullade en på en ny PB på 3.30, en 9e plats i min klass och en 26e plats totalt bland damerna i motionsklassen. Har svårt att se att jag ska kunna slå denna tid nästa år men man vet ju aldrig... Tror en förklaring till att det går så bra är att man lär sig hur man ska cykla loppet, att utnyttja rätt klunga och ligga på vid rätt tillfälle, dvs rutin snarare än att man är bättre tränad helt enkelt, och mer rutinerad blir man ju bara med åren ;-).

Roligast var nog dock att köra 30 km med Linnea, att få stanna vid kontrollerna och dricka blåbärssoppa :-). Den smakade faktiskt väldigt gott. Linnea klarade precis att komma under 2h, vi hann även heja på Carro som körde 45 km tillsammans med Jonathan. De körde också jättebra och klarade 2.20.

 

Gunnar och Patrick körde också grymt bra och gjorde även dom PB tider på 90 km banan.

 
Stockholm Triathlon
Tillsammans med Helena och Anna körde jag Stockholm Triathlon, olympisk distans. 1500 m simning, 40 km cykel och 10 km löpning. Vi bildade 4G Ladies och Helena simmade och Anna cyklade och jag sprang. Vi gjorde alla fina prestationer och vi blev bästa damlag. Löpningen gick runt i gamla stan och det var mäktigt att springa runt slottet med massa folk som hejade. Vi gick i mål på Slottsbacken och det var härligt att springa tillsammans uppför backen och gå i mål där. Vi hade också en egen supporter grupp, Annas föräldrar och brosa, som hejade utmed hela banan och som även gjort ett plakat, som det stod 4G Ladies på :-)
 
 

 

No comments:

Post a Comment