Saturday, July 12, 2014

Mallorca 2014


Starten på semestern blev lite spännande. Bilen la av strax utanför Jönköping så vi fick åka bärgningsbil sen vidare med taxi till Göteborg där vi flög ifrån. Bilen lämnade vi in på verkstan för att bli fixad under veckan.

Sen visade det sig att jag glömt både löparskor och tandborste. Kanske tecken på att semester var på sin plats ;-) men då fick jag inhandla billiga men super fina skor, kanske inga att köra maran men fina är dom :-)

 

Väl framme levererade Mallorca allt man kan tänka sig på en vecka. Fint hotell strax utanför Alcudia vid Playa de Muro, och en fantastisk strand och väder, kanske lite väl varmt för att träna i men vi var ute och cyklade varje dag ändå.

Det var lite speciellt i att köra racer som jag inte gjort förut. I början var det mest ostadigt och obehaglig känslig för vind mm. Men det rullade väldigt lätt och fick bra fart när man tryckte på. Men jag fattar inte att man kan släppa händerna för en målgest, kändes orimligt för mig...

 

Första turen gick till Muro, Santa Margalida, Can Picafort ca 34 km. Var mest en test tur och lära sig cykeln, kände sig som riktig nybörjare...

Andra turen, 37 km, Alcudia, Pollenca, Alcudia, på några Klassiska vägar. Riktigt fint och vågade trycka på lite med cykeln. Riktigt kul!

Tredje turen gick från Alcudia upp mot Petra och tillbaka ca 51 km. Petra var en pittoresk liten by med ett fint gammalt torg, sen vägen ner mot Can Picafort hade en underbar utsikt ner mot havet och bergen.

 

Fjärde turen, 47 km, Alcudia, Sa Pobla, Muro, Can Picafort. Denna tur var inte lika fin, dessutom missade jag en väg så jag fick vända för att komma på den rätta...

Sista, femte turen och den finaste gick till Muro på Cami son Morell, sen till Sa Pobla, Pollenca, Alcudia, ca 52 km. En fantastisk sträcka och från Sa Pobla till Pollenca gick vägen utmed berget Puig Tomir, Cami Vell de Pollencia, som var en liten slingrig väg på landbygden förbi gårdar och utmed stenmurar.

 


Men att köra längre turer upp i bergen var inte aktuellt, det var det för varmt för, ca 35 grader var det på eftermiddagen.

På mornarna var jag ute och sprang tillsammans med Caroline. Vi körde mest på stranden som var hur lång som helst och korta intervaller, riktigt bra träning att springa i sanden, bitvis körde vi barfota :-) sen blev det bad både i havet och poolen. Riktigt härlig start på dagen.

 

Dagarna fortsatte med familjekamp under resten av dagen med biljard, 3 i rad, bordshockey och pingis. Här fick Gunnar chans att glänsa, jag låg mer på solstolen :-). Även i vattnet blev det tävling med simstafett, stå på händer under vatten, hålla andan längst under vatten och här var barnen särklass bäst, men jag vann den prestigefyllda Yatzyn:-)


Lite mer bilder från hotellet och stranden:

 

No comments:

Post a Comment