Saturday, June 14, 2014

Salomon Trail Tour Skatås

Morgonen började med en god hotell frukost på Gothia Tower. Jag och Carro tog spårvagnen till Skatås medan övriga familjen tog in på Liseberg. Vi väljer lite olika nöjesfält i familjen :-). Det hade regnat mycket kvällen innan så det var lite blött på stigarna och halt på hällarna. Men solen sken och det var lagom varmt och det torkade snabbt upp. Bra förutsättningar för en löpardag helt enkelt.

Carro startade först och gjorde ett fint lopp och blev 3a på 7 km banan för F16.

Själv sprang jag 21 km och i början av loppet var kroppen riktigt seg, men kom igång bättre efter en ca 5 km. Det var riktiga snirkliga stigar upp och ned och över breda bäckar och i kärr. Som att orientera men utan karta... Efter 10 km kändes det fortfarande bra och jag började komma ikapp några tjejer. Vi höll sedan samma tempo fram till ca15 km, då kom en rejäl backe uppför en slamombacke. Det gick springa till knappt halva backen sen blev det att gå för att inte dra på sig för mycket mjölksyra. Tog det relativt lugnt och kände att de kom ikapp bakom men väl på toppen kunde jag dra på och där drog jag ifrån. Nu var vi bara två tjejer som höll ihop. Nu gällde det att balansera löpningen så inte krampen satte in, så fort jag ökade lite kändes det direkt. Vid sista 500 metrarna utför några hällar drog jag ifrån och kom in på en fjärde plats totalt bland tjejerna, 14 min efter, och en seger i Kvinnor 45 klass. Tiden blev 2.05.04, och jag är riktigt nöjd med loppet, kroppen kändes riktigt bra trots den tuffa banan. Ett bra avslut på vårsäsongen. Efter loppet anslöt vi till Liseberg och vissa körde Helix men jag nöjde mig med att titta på :-)

Carolines start på 7 km banan.


Olika stilar i backarna :-)

 

Fin tallhedsskog med vitmossa på hällarna passerade vi. På ett ställe stod en violinist och spelade. Kul inslag som peppade i backen.

 

No comments:

Post a Comment