Sunday, May 25, 2014

Kolmårdstrailen och Peking duon.

I 28 graders värme gav sig startfältet iväg på en 21 km bana på fina stigar kring Sörsjön norr om Norrköping. Upp på Kolmårdens högsta topp, genom kärr och obanad natur och genom trånga passager. De första 5 km var relativt lätta sedan blev det tuffare och tuffare, även utförslöporna var tekniskt svåra emellanåt. Det blev aldrig tillfälle att återhämta sig. Hade med mig vätska, sportdryck, och det var jag tacksam för, sedan vid vätskekontrollerna hällde jag vatten över mig för att få lite kyla. När det var ca 5 km kvar kom jag ikapp en tjej i uppförsbacken som var så pass brant att vi fick gå. Vi började då små prata lite och då tappade jag helt plötsligt kraften och fick dra ner på tempot i stället. Tjejen drog iväg och slog mig med ca 30 sekunder... Får träna mer på att prata och springa :-)

Sista kilometern när man precis passerat målet så skulle man ut i ett kärr och plumsa, där vad det nästan så krampen kom i vaderna, men lyckades hålla ihop och sprang in som första dam i VK 21, på tiden 2.06. Bland alla damer blev jag 8a. Bästa tjejen var Veroncia Lundh som hade 1.44. Tyckte nog värmen var tuffast att behärska i samband med den tuffa terrängen. Hoppas det blir svalare i Göteborg då det blir ett nytt trail lopp. Kolmårdstrailen var annars lik Munkastigen fast lite mer obanat och svårare tekniskt, men en riktigt fin naturupplevelse speciellt utsikten man fick från toppen på 171 möh över Ågelsjön.

 
Kolmårdtrailen följdes av Peking duon, som är en lite speciell orienteringsstafett. Man är 2 personer som växlar, typ som på en skidsprint. Löpare 1 springer 1a och 3e sträckan och löpare 2 springer 2a och 4e. Jag var löpare 2. Det började med en medeldistans i vanlig skog och Annika gick bra med bara några småmissar. Jag tog över och körde sprint i bostadsområde och det gick riktigt bra och drygade ut ledningen. Annika fortsatte att gå bra på sin sprint sen avslutade jag med medeldistans i skogen. Gick ut i ledningen men började bomma direkt, kom inte riktigt överens med kartan, lyckades ändå hålla ihop det någorlunda men jag var nervös hela tiden att tjejen bakom skulle komma i kapp. På upploppet möttes jag av Annika och vi sprang segrande i mål, en härlig känsla :-)
Så två gånger fick jag ställa mig överst på prispallen i helgen :-). Väl hemma fick jag en fantastisk fin morsdagstårta av mina barn <3.

 

No comments:

Post a Comment