Monday, January 6, 2014

Två utflykter avslutar Teneriffa semestern

Vi gjorde två fina utflykter, den första till vulkanen Teide, som är ca 3700 m hög. Ett häftigt landskap på väg till toppen och en underbar utsikt där uppe. De sista 800 m åkte vi linbanan upp och där fick vi äntligen se lite snö. Nästa gång får det bli cykel upp på den snirklande vägen till linbanan :-) vi såg nämligen många cyklister som gjorde detta, en stigning på ca 2700 m.


Den andra utflykten var en vandring nedför Masca dalen, ca 9 km vandring som tog 3 timmar. Vandringen gick på en smal, snirklig och stenig stig i en ravin ner till havet. Mäktiga klippformationer kantade oss hela vägen.
När vi kom ner till havet stod en båt och väntade på oss som tog oss tillbaka till bussen. På båten blev vi bjudna på öl och den ölen smakade gott kan jag säga efter den långa vandringen nedför.

 

Som avslut en bild från strandpromenaden vid Playa de Las Americas där vi bodde. Från strandpromenaden kunde man se upp på Teide. En strandpromenad som var 6 km lång så den var perfekt att jogga utmed på morgonen eller kvällen.

 

No comments:

Post a Comment