Sunday, October 6, 2013

Omma 2013

Nu blev det äntligen dags för lite äventyr igen efter en hel del löplopp efter sommaren. Löpningen har gått bra med höjdpunkten på Lidingöloppet på 2.27 och en 108 placering. Det är kul med löpning när det går bra men det är ändå inget som slår äventyret i multisport och upplevelsen där. Att man dessutom är en lag gör att upplevelse blir dubbelt så bra när man kan dela den med någon.
Multisporttävlingen gick i Mjölby och var en deltävling i Svenska cupen. Adventure of Sweden hade 2 lag med och jag var med i lag röd tillsammans med Linnea Gran.
Vi började med en prolog med 40 min teknisk fin orientering med mycket gropar. Riktigt kul och vi växlade in som 3e damlag ca 1 min efter täten. Efter detta blev det ren teknisk MTB cykling på markerat spår. Väldigt rolig bana och bitvis svår men det gick bra överlag, vi tappade dock 3 min.
Efter ett snabbt byte, (vi var faktiskt snabbast men jag glömde då hjälmen på så det gick lite väl fort kanske :-) ), blev det en kort ol bana ned till kanoterna. Trots att vi inte paddlat ihop förut i Acronen så gick det riktigt bra. Vi tappade bara 6 min på de rutinerade Stockholmslaget SMS och bara någon minut på kajak paddlande Mölndal outdoor. Paddlingen gick på svartån och tog knappt 2 h. Vi var dock rätt lessa på slutet.
På stela ben och rygg drog vi sedan i väg på 1 h orientering tillbaka till TC. Här höll vi jämna steg med ledande lag och plockade lite på andra laget så vi växlade ut tillsammans på sista MTB OL. Nu tog åldern ut sin rätt, kartan var riktigt dålig med svagt tryck så det var hopplöst att läsa med mina ögon. Körde de två första kontrollerna som gick i stadsmiljö enbart på riktning vilket är svårt när man måsta följa vägar... Första kontrollen tappade vi 5 min på och andra 10. Kom riktigt snett på båda och det var svårt att läsa in sig. Resten av banan gick bra men vi var lite svaga i cyklingen så vi tappade ytterligare 5 min bara på dålig fart. Vi kom in på en 3 e plats 25 min från ettan och bara 4 min till 2an.
Totalt var vi ute 5 timmar och 45 min. Riktigt kul och en härlig upplevelse i ett skönt väder och framförallt kul att träffa lagtjejerna igen :-)
 
In mot först växling efter en rolig OL bana.
 
Paddlingen på svartån jagandes av cupledande lag, Mölndal outdoor.
 
Ut på sista cyklingen.

Målgången är alltid skön!

 

No comments:

Post a Comment