Saturday, November 14, 2009

Reflektion över säsongen

Nu när säsongen är slut känns det bra med lite tillbakablick och reflektion över säsongen. Det har varit en händelserik säsong med många positiva upplevelser, men också mycket slit. Det hela började lite brokigt:

• Försökte kvala in till en plats till LOKs damlag i 10-mila, men orienteringen gick inget vidare, speciellt misslyckades jag på Stigtomtakaveln, så det målet fick jag lägga åt sidan.
• Därefter kom Kolmårdsbiken, inför denna säsong hade jag under vintersäsongen kört rätt mycket spinnig för att försöka bli bättre på cykel och främst MTB. Dessutom hade jag investerat mig en ny MTB cykel, en fin Scott. Tyvärr blev Kolmårdsbiken en flopp, det var blött och lerigt och rätt svår cyklat samt att jag strulade med min pump i starten så jag kom på efterkälken och därmed hade svårt att ta mig förbi när det blev smal stig och tekniskt. Jag fick helt enkelt lägga mig i kön och avvakta. Tappade mycket tid och motivation här. Slutade näst sist i klassen och självförtroendet på cykel fick sig en knäck.
• Göteborgsvarvet var mer positivt, där målet var att göra personbästa på 1.32 och det nådde jag precis 1.32.23. Det var ett bra lopp där jag var pigg i stort sett genom hela loppet. Trots att det var ett löplopp så var det riktigt kul att springa. Jag placerade mig på en 83:e plats.
• Första multisporttävlingen blev först i juni, Hestra, som var en tävling i svenska cupen. Där jag och Ika placerade oss 2a. Det jag tar med mig därifrån är den otroligt snabba körningen på inlines och den evigt långa åpaddlingen.
• Omberg i början på juli, ännu en multisporttävling. Häftig tävling med lång paddling på Vättern med stora vågor. Upptäckte idylliska Hästholmen som jag senare även återvände till.
• Hallands 3 dagars, lyckades hitta känslan i orienteringen igen. Placerade mig totalt 5a efter 3 dagar i hård konkurrens. Fick tillbaka glädjen i orienteringen igen.
• IceBug24, det stora målet, mycket slit innan med långa ensamma löppass med ryggsäck. Uppsökte alla backar jag kunde hitta. Upplevelsen av detta äventyr var enorm, 21 h, (19 timmar i rörelse), 9 mil och +3700/-4000 höjdmeter. Jag och Anna placerade oss 3a. Det var helt klart värt allt slit.
• STAR, ytterligare en multisport tävling i svenska cupen. Här fick jag äran att köra mixklass med Björn. En enormt tuff tävling med många moment. Det starkaste minnet var att starta 03:00 på natten med marschaller och springa en reflexbana, paddla i gryningen samt att köra coastalering, en simorientering med höga klipphopp ned i vattnet. Totalt var vi ute i 13h och vi placerade oss 3a i denna tuffa klass.
• Måste även nämna en positiv MTB upplevelse för självförtroendet och det var att jag vann Valla-cupen, en lokal MTB cuptävling och där jag lyckades bemästra peak-Valla. Några framsteg i MTB i alla fall trots knackig inledning.
• Lidingöloppet, som visade sig vara den sista tävlingen för säsongen. Inget lopp jag egentligen satsade på men blev kanske resultatmässigt den bästa. Kände mig stark igenom hela loppet och placerade mig på en 38:e plats på tiden 2.27.27. Var ett riktigt kul lopp.

Tyvärr slutade säsongen där, hade planerat och tänkt köra multisport SM men kroppen satte stopp dagen innan. En stor besvikelse förstås och lite snörpligt slut men säsongen har varit fantastisk ändå. Nu gäller det att ladda om batterier och se vad man orkar och vill satsa på nästa säsong.
Några tankar är 10-mila, köra G-varvet på 1.30, Billingeracet (långlopp i MTB), lära mig paddla snabbare (kanske köpa en ny kajak), satsa på placering i den totala svenska multisportcupen, satsa på orientering i D40, 2:25 på Lidingöloppet…hmm, det finns lite att fundera på.

No comments:

Post a Comment