Sunday, December 22, 2013

Summering av säsongen 2013

Året började men en fantastisk resa till Västindien, Guadeloupe med många härliga och annorlunda utflykter. Där började också uppladdningen till årets stora utmatning, Stockholm maraton. Men vägen dit blev lite krokig. Efter en bra försäsong med mycket skidor och löpning, med bla en rolig multisport tävling i februari, Winter Challange, med snöskor, skidor och skridskor, fick jag sedan beskedet att jag hade ett melanit melanom på ryggen som behövdes tas bort. Som tur var hade det inte spritt sig men mycket oro och en obehaglig operation satte spår i träningen. Samtidigt kunde mitt mål som Stockholm maraton hjälpa mig att fokusera på annat.
Stockholm maraton var en seger på många sätt, bara att jag stod på startlinjen gjorde mig glad att jag sen kunde prestera en jämnt lopp i 5 min/km tempo gjorde att sluttiden blev 3.31.25. En väldigt kul upplevelse att springa runt i Stockholm med allt folk och med målgång på Stadion. Kan verkligen tänka mig göra en mara till men då i en annan stad för att se något annat.
Efter maran blev det Cykelvasan följt av Lidingöloppet med personbästa på båda :-)
En fin säsong blev det trots allt och med familjen fick vi en fin vecka i Åre vid påsk, samt några härliga dagar på Flottgrundet och som avslutning en sportig vecka i Sälen med härliga cykelspår i Rörbäcksnäs och Cykelvasan.
Hösten har sedan malt på i stort sett utan avbrott och därför ska det bli skönt med en vecka på Teneriffa under nyår. Nästa säsong är fortfarande oklar, jag har inte hittat någon motivation till något speciellt ännu, så vi får se, kanske jag "bara" nöjer mig med lite orientering nästa år. Det har jag verkligen saknat detta år efter all asfaltslöpning...
God Jul och Gott Nytt År!

 

1 comment:

  1. Det låter som en bra idé med orientering 2014! Vi ses i skogen!

    ReplyDelete