Wednesday, August 22, 2012

Från Cykelvasan till Blodomloppet

De sista semesterdagarna första helgen i augusti tillbringade hela familjen i Lindvallen, Sälen. Ett underbart väder i fantastisk miljö, tillsammans med flera tusen andra cyklister. Hela familjen fick mersmak. Själva loppet gick som jag hoppats, komma under 4 h, jag klarade de 96 km på 3.53. Det var en lätt teknisk bana, så det var ren rå cykel styrka som gällde på detta lopp, inte min styrka direkt. Det hjälpte mycket att vara taktisk, dvs att lägga sig bakom rätt rygg och ta hjälp, speciellt på de snabba grus och asfaltsvägarna. Det blev mycket att ligga och växla "spår" och vara på hugget hela tiden. Nu startade jag rätt långt bak så jag fick leta efter bra ryggar att ligga bakom. Jag hade en dipp efter Mångsbodarna till Evertsberg annars höll jag i snitt ca 25 km/h. Det som ändå förvånade mig var att det var många som cyklade riktigt bra. Min tid räckte till en 82a plats totalt bland damerna och en 7e plats i min åldersklass. Barnen roade sig med bowling och bio på Experium medans jag och Gunnar cyklade. Alla nöjda :-)

Efter Cykelvasan lyckades jag på ett MTB träningspass i Valla skogen halka till på en häll och tog emot mig illa med handen så långfingret blev skadat så jag har fått tejpat långfingret för att ha det stilla i 2 veckor. Men det är ju tur att man håller på med flera sporter... så nu slipar jag på löpformen istället, och cykeln får vila ett tag. Målet i höst är ju Lidingöloppet 30 km.

Tillsammans med Caroline åkte vi i går, 22 augusti, med klubben IK Akele till Jönköping för att springa Blodomloppet. Kul att åka iväg bara jag och Carro. Carro sprang dryga 5km på 23 min och blev 5a, fantastiskt bra. Jag sprang 10 km på 42.32 och det kändes riktigt bra. Placerade mig 7a. Efter våra lopp blev det bad och sedan picknick. En riktigt trevlig tur så här mitt i veckan.

 

 


 

No comments:

Post a Comment