Sunday, May 2, 2010

10-mila

10-mila är årets största och mest prestigefyllda lagtävling för orienterare och i år gick den i Finspång. För damer är det 5 sträckor 6km, 7km, 4km, 7km, 10km.
Totalt var det ca 350 damlag på startlinjen. Att se alla rusa i väg, först ett varv på löparbanan och sedan i väg ut i skogen, det var mäktigt.

Jag fick äran i år att springa sista sträckan och därmed hålla koll på mina lagkamrater. Vi hade en bra lag även om vi alla blivit lite till åren men med rutin kommer man långt... Vi sprang för LOK lag 6. LOK hade i år satsat på att få med många lag och det lyckades vi med, 8 damlag och 5 herrlag. Imponerande vilken bredd!

Vårt lag öppnade starkt med Madde som kom in 110a, 6 min efter täten. Sen bara ökade vi mot toppen... Annika växlade in som ca 95a, Nina som ca 85 och Inger som 75a, och jag lyckades hålla placering så vi belv 75a. Gjorde en bom på ca 2 min men är ändå nöjd på en så lång sträcka, tiden blev 83 min. Vi blev bästa LOK-lag och vi var alla mycket nöjda med vår insats. Man ska aldrig räkna bort damer över 35 :-)

No comments:

Post a Comment