Wednesday, January 18, 2017

Säsongen 2016

Här kommer en liten sen summering av den gångna säsongen. Den började rätt bra med fina lopp både vid Kolmårdstrailen och Finspångs Stadslopp. Höjdpunkten löpmässigt blev i juni vid Linköpings Halvmaraton med en 7e placering på tiden 1.34. Hade redan innan Linköpings halvmara känt av knät när jag sprang men försökte under sommaren hålla smärtan på en rimlig nivå genom att springa varannan dag. Ville ju dessutom hålla mig i form till Oringen i Sälen i slutet av juli som var det stora målet för säsongen.

Oringen blev en kanon vecka med familjen med härligt väder och fin gemenskap med klubben. Tyvärr sprang jag helt bort mig på andra etappen så tävlingsmässigt blev det inget vidare.

Hösten kantades av mitt knäproblem men försökte köra orienteringar för att vara med på 25manna och det blev sista tävlingen för säsongen. Det gick hyfsat för mig på första sträckan men fick rejält ont dagen efter. Resten av hösten tog jag det lugnare med löpningen och besökte sjukgymnast och i december fick jag stötvågsbehandling för mitt diagnostiserat 'hopparknä'. Foamroller är något jag börjat använda flitigt och knät blir långsamt bättre.

Den stora upplevelsen för året var annars familjens USA resa där jag också firade min halvsekelsdag :-)

 

Målet för 2017 blir att fortsätta träna upp knät och komma tillbaka till löpningen så jag kan springa en halvmara igen under året. Ska även vara med och hjälpa till som ungdomsledare för min löpklubb Akele.

 

No comments:

Post a Comment