Monday, July 5, 2010

HÅEC 2010 avklarat

Det blev en tuff resa mentalt i Åre. Efter paddelkursen gjorde jag ytterligare en träning i forsen men det skulle jag nog inte gjort. Denna gång gick jag runt och tappade paddeln. Utan paddel går det ju inte ta sig nedför forsen utan jag fick traska utmed forskanten med kajaken på axeln. Hade ingen karta och ingen telefon så jag visste inte riktigt vart var bäst att ta sig. Jag visste att om jag följde forsen skulle jag iallafall komma till en väg där vi tidigare har tagit upp kajakerna och där skulle det finnas folk. Så det var bara att börja traska. Terrängen var slyig, sumpig, med grenar och stockar att ta sig över. Inte helt lätt att forsera med en kajak... Energin tog slut, (hade bara vatten med mig), humöret blev sämre och sämre. Smärtan i axlar och höfter blev bara värre och värre. Efter att gått ca 4 km kom jag fram till lite lugnare vatten där jag kände igen mig, men såg då att det var långt kvar till bron. Höll på att bryta ihop men fick då se mina paddelkompissar som kunde komma in till kanten där jag stod. De hade med sig en reservpaddel så jag kunde paddla sista biten. Efter detta var jag rätt omotiverad till paddling i fors men försökte intala mig att det är för detta jag tränat hela våren.

Med detta i huvudet satt jag nu på tävlingsdagen i forsen igen. Det jag mest tänkte på var att inte tappa paddeln för då skulle tävlingen vara slut.
Precis i samma kurva i forsen som på träningen gick jag runt (finns säkert en mental förklaring till det), en våg kom in i sidan och med dålig fart lyckades jag inte hålla balansen. Paddeln lyckades jag hålla i så efter att tömt kajaken kunde jag fortsätta. Resten av första forsen gick bra men i andra forsen körde jag rätt in i en vals (som jag lärt mig att det heter), inte en chans att hålla mig upprätt, så det blev till att tömma kajaken igen. Resten att paddlingen gick bra, kände mig ändå stark i paddlingen. Paddlingen tog 2h 27 min. (Hade samma tid som för två år sedan då jag inte gick runt...) Efter paddlingen var det löpning till Åreskutan och ner till Huså. Plockade placeringar upp till Skutan och kroppen kändes bra. Löpningen tog totalt 2 h 12 min. Vid Huså växlade jag ut på cykel som 4a ca 10 min efter. Fick rapporter på cykelbanan att jag knappade in så jag tog ut mig helt för att försöka komma ikapp men det gick inte riktigt, slutade 4a bara 2 min upp till 2a platsen (det var 12 sekunder mellan 2an och 3an). Jag är jättenöjd med min 4e placering med tanke på paddlingen. Cyklingen tog 2h 9min och totalt var jag ute 6h 49min. Inser att forspaddling är grymt svårt och för egen del är det mer turen som gör om jag inte ska gå runt. Jag behöver mer träning i fors och lära mig läsa forsen om jag ska få upp någon säkerhet och trygghet.

Växlingen på Åre TorgVäxlingen i HusåUtmed cykelbananMålgången

No comments:

Post a Comment